I sommeren 2014 starter mit eventyr som Frivillig. Jeg havde brug for en forandring fra at arbejde 50-60 timer om ugen. Jeg havde brug for at føle, at jeg rent faktisk gjorde en forskel og at der var en mening i min hverdag i stedet for at føle mig som en robot. Derfor tog jeg til Tanzania for at være fodboldtræner og træne børnene europæisk fodbold. Og de elskede det! Jeg havde fundet nogle venner i Arusha, tæt på USA-River, hvor jeg kunne træne 56 drenge fra alderen 9-24. Mange af dem spillede i fodboldstøvler uden ”dupper” og målmanden havde ingen handsker. Dette resulterede i min første mini-indsamling, hvor jeg indsamlede et lille beløb via Facebook-venner til at kunne købe 10 par fodbold støvler. Fodbold var noget som drengene spillede hver gang de kunne – de gjorde dem glade, fik dem til at smile og gav dem et håb om en vej ud af den fattigdom, som de ellers var omringet af.
Det var virkelig imponerende hvor glæde og hvilken inspiration de kunen være for mig, når man på samme tid også ved, hvilken situation de befinder sig i. Jeg så børn spille fodbold i bare tæer, men en dåse fordi de ikke havde råd til fodbold osv. Dog var fællestrækket, at fodbolden bragte dem glæde, hvilket virkelig rørte mig dybt.

En dag hjemme i Danmark fortalte min veninde Malene mig om, hvordan hendes Tanzaniske kæreste havde reageret på at have fået en fødselsdagsgave af hende.
Han havde aldrig i sit liv oplevet at få en gave. Det var her ideen til “Every kid deserves a Christmas present” opstod. Dette blev mit første rigtige projekt. Det slog mig, at det (selvfølgelig) ikke er alle børn i verdenen som opleverat få en julegave. En tanke ledte til en anden og pludselig havde jeg lavede en penge-indsamling på Indiegogo for at kunne købe julegaver til børn i Tanzania.

Allerede dengang var jeg udmærket klar over, at jeg ikke kan hjælpe dem alle – eller give dem alle en gave. Men hvis jeg nu bar kunne ændre nogle børns jul, og gør det til en jul de aldrig ville glemme, så var det mere end rigeligt. Prøv at forestil jer børnenes ansigt, da de modtog en gave? Mange forstod slet ikke at de måtte beholde dem. Det er altså børn, som aldrig i deres liv har ejet noget. Det var utrolig rørende. Men også hårdt!

Det år brugte jeg hele min jule i Tanzania i Kilimanjaro og Arusha området og udelte julegaver til børnene der. Det, som jeg egentlig blot havde regnet emd at være et lille projekt udviklede sig til at bliver større end forventet. Struer Dagblad kontaktede mig for at lave et interview. Jeg begyndte at få donationer fra Schweiz og folk ringede for at fortælle, at de havde ryddet op på deres barns værelse for nu at kunne donere legetøj til projektet. Til sidst havde jeg SÅ mange gaver, at jeg tog afsted mod Tanzania med 64 kg julegaver og uddelte omkring 700 julegaver til børnene. Derudover købte jeg også skole-materialer til børnene i Mbhahe village ved foden af Kilimanjaro.

Dette projekt var utrolig overvældende. Jeg er sikker på, at mange prøver at forestille sig hvordan det har været – men det må være utrolig svært, hvis man aldrig har været i Tanzania, eller et andet i land i Afrika for den sags skyld. I Tanzania var det ikke kun barnet som blev glad – det var hele familien! Folk som absolut intet ejede, inviterede mig inden forfor til at drikke Chai Te med dem og spise en bid af deres majs brød. Jeg husker, at en bedstemor kom op til mig, gav mig et kram og græd. Hun tankede mig på Swahili og kaldte mig Malaika (engel). Nu kunne hun dø i fred, da hun havde oplevet sit barnebarn eje en genstand. Det var så overvældende og rørende – helt vanvittigt ubeskriveligt! Og wauw for en oplevelse! I løbet af projektet var jeg nødt til at tage nogle dage ”fri” for simpelthen at fordøje oplevelserne og ringe hjem til min familie i Danmark og fortælle dem om alle indtrykkene og oplevelserne. Et simplet stykke legetøj, en lille bil eller bamse, har fuldstændig ændret julen for disse børn og gjort dem til en, som de husker; julen hvor de modtog en julegave.

Læs mere om projektet på:
https://www.indiegogo.com/projects/every-kid-deserves-a-christmas-present#/

Eller på Facebook:
https://www.facebook.com/arushagifts/

Sådan kontakter du os

Footies For Smiles - Smiles trough Football

It's not about saving the kids - it's about getting them to smile..

 • +45 61 70 36 40
 • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 • Lensmannsvegen 23, 9020 Tromsdalen, Norway

Her kan du donere

DANMARK:

 • Rikke Bech Håkonsen - Nygårdsvej 33, 9260 Gistrup
 • Marie Steensen - Algade 58, 9690 Fjerritslev
 • Malene Holm - Stampmøllevej 2, 8300 Odder
 • Ricksaw Tours & Travel - Østre Kanalgade 16st, 9000 Allborg
 • Gitte Skovdal - Bushøjvej 206, 8270 Højbjerg
 • Nøvling fodboldklub - Nøvling Skolevej 5, 9230 Svenstrup
 • Struer Energi Park - Park Alle 4, 7600 Struer
 • AaB/pige-dame afdeling - Hornvej 2, 9220 Aalborg Øst
 • Systofte Boldklub - Stubmøllevej 8,4800 Nykøbing Falster

NORGE:

 • Øyvind Henriksen - Lensmannsvegen 23, 9020 Tromsdalen

TYSKLAND:

 • Lisbeth Frost - Am Vossmoor 1, Badenstedt, 27404 Zeven