Select Philippines - Negros Oriental - Bayawan - Kalumboyan - Footies For Smiles Photo by Torben Bjerre
04 mar 2018

TAK til Select

Da jeg i august endelig fik set alle de bolde som Select havde valgt at donere til projektet var det svært at få armene ned. Dengang skrev jeg i blogposten "Select bringer nye bolde til projectet" at ungerne i Kalumboyan ville blive SÅ overrasket over at se alle de nye bolde – og det er der ingen tvivl om at de gjorde! Børnene synes at boldene var SÅ flotte og der var kamp om dem – en helt split-ny bold. Og børn kender altså godt mærket Select på Filippinerne, så de vidste godt at dette var ”the real deal”.
Selv trænerne og lærerne på skolen var glade for boldene og synes de var så utrolig flotte, så det var næsten som om at det var jul igen for dem.

Mitre - Philippines - Negros Oriental - Bayawan - Kalumboyan - Footies For Smiles Photo by Torben Bjerre
04 mar 2018

TAK til Mitre

Jeg glemmer fortsat aldrig den dag, hvor jeg fik en mail fra Mitre om, at de gerne ville støtte os – og at de havde 2-300 fodbolde. Jeg var jo ved at få morgenkaffen galt i halsen og anede slet ikke, hvordan jeg skulle reagere. Altså var det en joke? Dernæst kom situationen så, at jeg skulle holde det hemmeligt indtil jeg ligeosm stod med det hele i hænderne. Svært, når man gerne vil udbryde i jubel.

Philippines - Negros Oriental - Bayawan - Kalumboyan - Footies For Smiles Photo by Torben Bjerre
19 feb 2018

Træneren i fokus

I dag var planen, at træneren skulle stå for træningen. En af de vigtigste ting for projektet er, at det kan fungere efter vi er rejst. Derfor er det utrolig vigtigt at træneren er sat ind i de forskellige tekniske øvelser, så han føler sig komfortabel til at varetage træningerne fremadrettet. Øyvind og jeg står så på sidelinjen og superviserer, men ellers er han i fuldstændig kontrol. I starten var det lettere kaotisk, men efterhånden som træningen skred frem kom der mere ro på ungerne og træningen blev gennemført med 4 tekniske øvelser. Der er ingen tvivl om at dette er nyt for ham, og noget han skal vænne sig til, men smilet på hans læber forsikrer mig, at det hele nok skal gå og fortsætte efter vi er rejst. At få alt dette udstyr, så han kan gennemføre en ”rigtig” træning har været hans ønske igennem længere tid, så han på denne måde kan holde styr på ungerne og sørge for, at de ikke blander sig i gademiljøet. Et af kravene for at være med på holdet er nemlig, at man ikke bliver en del af dette! Så der sættes krav – dog utrolig fornuftige krav.

Philippines - Negros Oriental - Bayawan - Kalumboyan - Footies For Smiles Photo by Torben Bjerre
14 feb 2018

Man må vænne sig til...

… At man måske har en forventning om kun at skulle træne 22 unger, da træningen er aldersopdelt men dette er også Filippinerne og alt kan ske. Skolen havde været aflyst i dag, og derfor ventede alle ungerne blot på vi ankom, og kunne træne ungerne. Det betød en kæmpe træning med omkring 38 unger. Det var jeg ikke liiiige helt forberedt på, så der blev improviseret en smule. Heldigvis er ungerne ved at vænne sig til, at vi er her, hvilket betyder at de lytter mere og er mere rolige. Dette er uden tvivl en fordel, når man har så mange unger på en gang.

Deres nye trøjer - Philippines - Negros Oriental - Bayawan - Kalumboyan - Footies For Smiles Photo by Torben Bjerre
18 jan 2018

Deres nye trøjer

Vi har været enormt heldige at få doneret et hav af trøjer fra forskellige bl.a Idrettsforeningen FløyaSkagen Marathon, Struer Statsgymnasium, AaB pige/Dame afdeling og Mitre til at tage med til Kalumboyan. Og der er ingen tvivl om at de er kommet det rette sted hen! Først lagde inspektøren og træneren dem til side, for så havde de jo nye uniformer. Men vi synes de skulle have lov til at træne i dem – om ikke andet så i hvert fald mens vi var her. I kan tro at børnene bærer trøjerne med stolthed! Det er ikke for sjov… De går og viser dem til hinanden, vender dem rundt, så de kan se alt hvad der står der på osv. Der er også en af drengene som mener, at han spiller bedre på grund af trøjen.

Kantklipper som græsslåmaskine - Negros Oriental - Bayawan - Kalumboyan - Footies For Smiles
15 jan 2018

Kantklipper som græsslåmaskine

Det er simpelthen dedikation når man bruger fem dage på at slå en fodboldbane. Med det samme vi ankom til landsbyen, undskyldte Lucita meget over den dårlige tilstand plænen var i, men deres normale kantklipper var i stykker, og de var i fuld gang med at finde en erstatning. Til at starte med tænkte jeg ikke videre over, at hun sagde kantklipper. Det var ikke før vi så en mand gå rundt med en faktisk kantklipper at det gik op for os, at det var det de brugte! Wauw! Der er ingen tvivl om at dette har været en af vores store samtale-emner på teamet – især fordi at efter det er slået, så samles alt græsset op med de bare næver – dog oftest efter de har været brugt som madras for diverse gymnastik øvelser. Simpelthen en anden verden.

Philippines - Negros Oriental - Bayawan - Kalumboyan - Footies For Smiles Photo by Torben Bjerre
15 jan 2018

Aldersopdelt træning

I dag formåede vi at have aldersopdelt træning – der er ingen tvivl om at dette er et lettere udgangspunkt, men som træningen skred frem, så var de store alligevel med og til slut var jeg tilbage på de omkring 45 unger. De betød jo så også, at når jeg var klar til at træne de store, så ville de blot spille kamp og slet ikke træne, haha. Vi prøvede at køre to tekniske øvelser med dem, men måtte hurtigt erkende, at jeg havde valgt nogle for tekniske øvelser samt at deres koncentration ikke var der. Til deres forsvar så har de altså også været i skole siden klokken 8 om morgenen plus at varmen da KUN kan dræne en for energi.

Kæmpe fælles-træning! Philippines - Negros Oriental - Bayawan - Kalumboyan - Footies For Smiles
13 jan 2018

Kæmpe fælles-træning!

At træne over 45 fodboldunger, som alle netop har modtaget nyt fodboldudstyr, samt for første gang kan have hver deres fodbold til træning.. Altså.. Det er jo opskriften på en kaotisk træning, haha..

 Philippines - Negros Oriental - Bayawan - Kalumboyan - Footies For Smiles
09 jan 2018

Endelig Kalumboyan

Finally! Efter flere dages rejse ankom vi endelig til landsbyen Kalombyan – jeg var efterhånden begyndt at være utålmodig og spændt, så jeg ville egentlig bare gerne i gang. Der er ingen tvivl om at børnene også vidste, at der foregik noget på skolen, for så snart vi ankom var vi ikke på noget tidspunkt ”left out of sight”. Der blev kigger igennem døren, vinduer osv. ALLE børnene var nysgerrige.

Filipino Street Kids's arbejde
03 jan 2018

Filipino Street Kids's arbejde

I dag var vi ude og være en del af Filipino Street Kids's arbejde . Det var fantastisk at se og opleve, hvor meget glæde et par enkelte spil kunne bringe disse børn. Det startede med vi legede med ét barn, men i løbet af kort tid var der mange som gerne ville være med til at både spille klodsmajor, hoppe i sjippetorv, bowle osv..

OG man kan virkelig godt forstå, hvorfor FSK kæmper så hårdt for at få deres egen bygning, så disse børn bar kan lege og være frie. Vi krydser fingre for det lykkedes!

I morgen går turen mod Dumaguete og senere Kalombyan, hvor vi for alvor får travlt - MEN vi glæder os !

Marie Luise (Malou) Søndergaard
02 jan 2018

Marie - Ildsjælen

Nu er vi ankommet til Filippinerne, og stille og roligt går projektet i gang. Der har igennem de seneste par måneder været en præsentation af teamet jeg har med mig, en nu er der blevet efterlyst en præsentation af mig, så den får I her..

Footies For Smiles var en drøm der begyndte, allerede mens jeg var i Tanzania som fodboldtræner i 2014. Her jeg så hvilken glæden boldspillet kan bringe selv i de mest fattige i områder, og hvor børnene spillede i bare tæer og med hjemmelavede fodbolde. Det skulle dog tage mig et år at finde ud af udformningen af et projekt, som kunne ændre børn hverdag. MEN Målet har hele tiden været det samme – at sprede glæden gennem en fodbold. Jeg har ville gøre fodbolden til børnenes højdepunkt og give dem muligheden for at være en del at et fællesskab og sammenhold, som fodbold kan bidrage med.

Skagen Marathon donerer t-shirts til Footies for Smiles
21 dec 2017

Skagen Marathon donerer T-shirts

På en herlig solskinsdag i Tromsø modtog jeg et spændende opkald fra Maiken – efter at have googlet hende, troede jeg at det i første omgang handlede om noget i det Arktiske. Men her tog jeg grueligt fejl.. Det handlede i stedet om Footies For Smiles.
Turisthus Nord i Skagen havde set tv indslaget i TV2 Nord om AaB, som donerer til Footies For Smiles, og de ville derfor høre, om vi var interesseret i deres overskud af løbe-shirts fra Skagen Marathon. Det er bestemt ikke noget man siger nej til, for hvorfor skulle børnene ikkeglædes med nye t-shirts?
Efter at have kommet hjem til Danmark er disse blevet sorteret og NØJ hvor er det dog en god kvalitet! Jeg glæder mig utrolig meget til at have nogle af dem med til Filippierne her om en uges tid.

Mikael Isaksen
29 nov 2017

Mikael – Den yngste

Hej,
Jeg hedder Mikael og er 13 år. Jeg bor i Tromsdalen hvor jeg går på ungdomsskole, 8. Klasse. Min fritid fylder jeg ud med håndbold, være sammen med venner og andre aktive ting.

Jeg er glad for at have fået muligheden for at rejse med Footies For Smiles. Men selvom jeg har fået fri fra skolen betyder det ikke, at jeg ikke skal lave noget. Jeg skal bl.a. skrive en opgave til skolen og fortælle om alt det jeg har oplevet samt at deltage i undervisning på en Filippinsk skole.
Jeg har aldrig været på Filippinerne før eller set andre fattige børn, så det bliver spændende at få et indblik i hvordan andre børn har det – især i den fattige del.

Der er ingen tvivl om at dette bliver en oplevelse for livet for mig, og jeg glæder mig derfor utrolig meget til at skulle afsted.

Førjulscup 2017 - IL Fløya
26 nov 2017

Juleindsamling på Fløya

Vi er stille og roligt ved at få spredt vores dejlige budskab med Footies For Smiles i Tromsø. Det betød, at vi i forbindelse med Fløyas førjulscup var til stede og havde sat bord og pyntet deres forhal med plakater.
Derudover fik vi skabt en masse opmærksomhed om projektet på tværs af flere generationer, da vi både snakkede med spillerne, deres forældre og endda også deres bedsteforældre. Spillerne var meget overrasket og triste over at spillerne I Kalombyan delte fodboldstøvler, for at alle kan have det.
Der er derfor ingen tvivl om at projektet har fået spredt sig vidt omkring på den lille ø, og vi er utrolig glade for alle de donationer vi har fået.

Øyvind Henriksen
19 nov 2017

Øyvind Henriksen - Administrator

Hej,
Mit navn er Øyvind og jeg er den person der gemmer sig bag hjemmesiden, dens design og promoveringsmaterialet. Jeg er født og opvokset i Tromsø - Norge, hvor jeg nu også bor, men jeg har været 11 år i udlandet på grund af studier og arbejde. Nu har jeg lige startet et nyt og spændende eventyr hos et innovativt og førende firma inden for sit felt - Remiks Miljøpark AS. I min fritid underviser jeg ITF Taekwon-Do og noget der hedder KIDS Udviklingsprogram.

Det tog ikke lang tid at overtale mig til at blive involveret i Footies For Smiles. Marie, fortalte mig altid om projektet med sin glød og fantastisk energi, og jeg mener, at hun har nogle gode værdier. Nogle af hendes kerneværdier er at sikre, at alle donationer går til børnene og ikke til udenforstående, at projektet er et bæredygtigt for samfundet og at det består af 100% frivilligt arbejde - Disse værdier får mig til at elske det.

Nu, lidt over et år senere er vi kommet tæt på mål og er stort set klar til afgang med det første projekt vi nogensinde har gjort sammen, og jeg glæder mig til at føle og se de forskelle, som dette projekt vil gøre for børnene i Kalombayan, som Marie har snakket så meget om.

Sådan kontakter du os

Footies For Smiles - Smiles trough Football

It's not about saving the kids - it's about getting them to smile..

 • +45 61 70 36 40
 • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 • Lensmannsvegen 23, 9020 Tromsdalen, Norway

Her kan du donere

DANMARK:

 • Rikke Bech Håkonsen - Nygårdsvej 33, 9260 Gistrup
 • Marie Steensen - Algade 58, 9690 Fjerritslev
 • Malene Holm - Stampmøllevej 2, 8300 Odder
 • Ricksaw Tours & Travel - Østre Kanalgade 16st, 9000 Allborg
 • Gitte Skovdal - Bushøjvej 206, 8270 Højbjerg
 • Nøvling fodboldklub - Nøvling Skolevej 5, 9230 Svenstrup
 • Struer Energi Park - Park Alle 4, 7600 Struer
 • AaB/pige-dame afdeling - Hornvej 2, 9220 Aalborg Øst
 • Systofte Boldklub - Stubmøllevej 8,4800 Nykøbing Falster

NORGE:

 • Øyvind Henriksen - Lensmannsvegen 23, 9020 Tromsdalen

TYSKLAND:

 • Lisbeth Frost - Am Vossmoor 1, Badenstedt, 27404 Zeven